SEMESTER-DIY

Om tre veckor idag har jag precis kommit hem från två fantastiska dagar i Göteborg, med fina vänner och en dejt med Bruce Springsteen. Mina fyra semesterveckor har precis börjat då och att planera semesterunderhållning när sambon jobbar är nu det som snurrar i mitt huvud. Jag vet att man bör ta semesterdagarna som de kommer och njuta av att vara ledig. Men jag vet att jag har en tendens att göra ingenting så därför måste jag ha lite projekt igång under semestern.
 
► Göra färdigt syskrinet.
Jag måste börja med att göra färdigt mitt syskrin, det kom inte mycket längre än till halvklart i skolan förra hösten igen. Och nu har jag ju verkligen användning för det, med alla synålar, virknålar och annat krims krams jag måste förvara någonstans.
 
► Måla om stolar.
I vår gamla lägenhet köpte vi ett sådant gammalt symaskinsbord, där vi skruvade av symaskinen för att göra om bordet till skrivbord. Och till det behövde vi ju så klart stolar, i allafall en. Men det blev två. Dock var det bara symaskinen som fick följa med till den nya lägenheten och lika så stolarna. Stolarna använder vi nu som nattduksbord. Jag är i allafall väldigt sugen på att måla om dem och få dem matt svarta. Jag har fått för mig att till vår vita, gråa och ek(iga) inredning i sovrummet kan det bli en bra effekt.
 
► Bygga vitrinskåp av gamla fönster.
Något annat som jag och sambon saknar i den nya lägenheten är ett vitrinskåp. Vi har varit lite oense om hur vi vill ha det, men har förhoppningsvis kommit fram till något bra nu. Ett gammalt garderobsutrymme som nu mera bara är ett gatt i ett hörn hade fungerat bra för ett platsbyggt vitrinskåp. Och som tur är så har jag tre gamla fönster hos mamma och pappa som hade blivit fina som dörrar. De måste dock göras vid och målas om, ett fönster kräver glasbyte också. Så det kanske jag också kan hinna med.
 
► Ny vedbod i stugan.
Nu känner jag hur min tid börjar ta slut med alla projekt jag vill hinna med. Men att spendera tid i stugan är ett måste och tyvärr en ny vedbod också. Så pappa och jag får väl spendera åtminstone en vecka i skogen, med myggen och vildsvinen för att få till en ny vedbod.
 
Och sen har jag dessvärre inte så mycket tid över av semestern innan sambon och jag lämnar för en tur till Grekland. ☀

Kommentera här: