MIN ALLRA FÖRSTA FLÄDERBLOMSSAFT

Äntligen har jag fått tag på lite fläder. När man bor mitt i stan är det lite tjorvigt med att hitta fläderblomsbuskar. Förutom de på Polisens parkering.. Och det känns inte helt rätt att norpa dem. Så efter en tur hos min moster så fick jag med mig lite fläderblommor från hennes trädgård och satsen är nu satt. 
Det är första gången någonsin som jag gör fläderblomssaft och det känns än så länge helt rätt. Vi får väl se hur pass det ser ut efter några dagar innan det är dags att sila den. Snart ska den in i kylen och där ska den få gotta till sig ordentligt. 

SEMESTER-DIY

Om tre veckor idag har jag precis kommit hem från två fantastiska dagar i Göteborg, med fina vänner och en dejt med Bruce Springsteen. Mina fyra semesterveckor har precis börjat då och att planera semesterunderhållning när sambon jobbar är nu det som snurrar i mitt huvud. Jag vet att man bör ta semesterdagarna som de kommer och njuta av att vara ledig. Men jag vet att jag har en tendens att göra ingenting så därför måste jag ha lite projekt igång under semestern.
 
► Göra färdigt syskrinet.
Jag måste börja med att göra färdigt mitt syskrin, det kom inte mycket längre än till halvklart i skolan förra hösten igen. Och nu har jag ju verkligen användning för det, med alla synålar, virknålar och annat krims krams jag måste förvara någonstans.
 
► Måla om stolar.
I vår gamla lägenhet köpte vi ett sådant gammalt symaskinsbord, där vi skruvade av symaskinen för att göra om bordet till skrivbord. Och till det behövde vi ju så klart stolar, i allafall en. Men det blev två. Dock var det bara symaskinen som fick följa med till den nya lägenheten och lika så stolarna. Stolarna använder vi nu som nattduksbord. Jag är i allafall väldigt sugen på att måla om dem och få dem matt svarta. Jag har fått för mig att till vår vita, gråa och ek(iga) inredning i sovrummet kan det bli en bra effekt.
 
► Bygga vitrinskåp av gamla fönster.
Något annat som jag och sambon saknar i den nya lägenheten är ett vitrinskåp. Vi har varit lite oense om hur vi vill ha det, men har förhoppningsvis kommit fram till något bra nu. Ett gammalt garderobsutrymme som nu mera bara är ett gatt i ett hörn hade fungerat bra för ett platsbyggt vitrinskåp. Och som tur är så har jag tre gamla fönster hos mamma och pappa som hade blivit fina som dörrar. De måste dock göras vid och målas om, ett fönster kräver glasbyte också. Så det kanske jag också kan hinna med.
 
► Ny vedbod i stugan.
Nu känner jag hur min tid börjar ta slut med alla projekt jag vill hinna med. Men att spendera tid i stugan är ett måste och tyvärr en ny vedbod också. Så pappa och jag får väl spendera åtminstone en vecka i skogen, med myggen och vildsvinen för att få till en ny vedbod.
 
Och sen har jag dessvärre inte så mycket tid över av semestern innan sambon och jag lämnar för en tur till Grekland. ☀

ETTÅRSPRESENT

För ett tag sedan blev vi bjudna på ettårskalas till våra vänners lilla dotter. Självklart började mina hjärna producera idéer och Pinterest gick varmt. Både på iPaden, telefonen och datorn på jobb. Till sist hittade jag den perfekta presenten för en skaparnörd som mig. 
Det började med att jag beställde hem en bok med mönster på kakor och till min förvåning gick allt väldigt snabbt att göra. Mamma och jag hade en eftermiddag lite virkskola på de mest grundliga maskorna. Sen har det varit full show hemma om kvällarna och det har bara blivit fler och fler kakor. 
 
Kreativ som jag är, så måste jag ha något nytt att pyssla med hela tiden. Så när jag började tröttna på kakorna gick Pinterest åter varmt igen. Jag hittade supersöta djur och var inte sen med att beställa mönster. En giraff och en ko. Giraffen tyckte jag var passande för mitt projekt och eftersom det är en liten flicka som ska få presenten tyckte jag att det passade med rosa garn. Ett val jag i efterhand kanske kunde funderat om. Men med blommor som fläckar blev den så sockersöt som jag tänkt mig. Nu saknas det bara ögon. Och det är ett helt projekt i sig. 
 
Giraffen har nu packat ner kakorna i små kartonger(tack Pinterest, igen!!!) och är redi att gå på kalas på midsommardagen. Vem vet, han kanske tar med sig en picknickfilt av mormorsrutor också.